BI tools | Toepassing – BIsystemen.nl

BI tools

Organisaties willen steeds meer weten over het verleden en over potentie in de toekomst. Met de juiste BI tools kunnen organisaties redelijk eenvoudig relevante gegevens combineren en analyseren en kunnen heldere inzichten worden verschaft in de besluitvorming en strategie. Op deze pagina informeren wij u hoe BI tools uw organisatie kunnen ondersteunen.
 

BI tools voordelen

Het gebruik van BI tools kent vele voordelen voor uw organisatie. U verkrijgt inzicht in alle bedrijfsgegevens en het wordt inzichtelijk hoe bedrijfsprocessen verlopen (en waar ze mislopen). Met behulp van intelligente dashboards wordt managementinformatie eenvoudig gevisualiseerd. Dit faciliteert de prestaties van de organisatie en maakt het eenvoudig te zien waar bedrijfsprocessen kunnen worden verbeterd. Zo kan de besluitvorming en strategie worden aangepast aan beschikbare gegevens over het verleden en verwachte trends voor de toekomst.

BI tools

Ruim aanbod
Er is een ruim aanbod aan BI tools. Denk hierbij aan BI tools van grote multinationals als Microsoft, Cognos of SAP. Daarnaast is er keuze uit BI tools die speciaal voor bepaalde branches zijn ontwikkeld, zoals Qlik. De keuze voor een bepaalde BI tool dient te worden gemaakt aan de hand van de eisen en wensen van uw organisatie. Houd er rekening mee dat dit geen eenvoudig proces is en dat het maken van de verkeerde keuze ook impact kan hebben op uw organisatie.

Excel als BI tool
Als een organisatie op efficiënte wijze business intelligence wil toepassen, is het gebruik van Excel als BI tool sterk af te raden. Excel heeft als programma an sich legio mogelijkheden, maar schiet als BI tool tekort als het gaat om efficiënt de gewenste managementinformatie vergaren, analyseren en inzichtelijk maken. Het is voor organisaties die willen beginnen met business intelligence aan te raden zich te laten informeren over specifieke BI tools.

BI tool selecteren

Het is vaak niet eenvoudig te kiezen voor de BI tool die bij uw organisatie past. Houd er rekening mee dat er een lange tijd overheen gaat voor u de BI tool daadwerkelijk in gebruik kunt nemen en resultaat ziet. Om tot de beste keuze te komen is het belangrijk de gebruikerseisen, de eisen en wensen van uw IT afdeling en de gewenste selectiecriteria te bepalen. Gebruik deze gegevens om leveranciers te benaderen en streep aanbieders weg indien zij niet (voldoende) aan uw eisen en wensen kunnen voldoen. Laat uw uiteindelijke keuze afhangen van demonstraties en een zogenaamd proof of concept. De keuze voor de juiste BI tool betekent een verrijking van uw organisatie.