Wat is de BI box - BIsystemen.nl

Wat is de BI/DATA box?

 • Gratis gebruik van alle informatie over BI en dataoplossingen, leveranciers en adviseurs.
 • Complete handleiding voor de selectie en implementatie van BI software en tools.
 • Checklists, adviezen, tips en op uw toepassing gerichte informatie over BI en dataoplossingen.
 • U gebruikt wat u nodig heeft en deelt informatie eenvoudig met collega’s.

De BI/DATA box geeft u toegang tot alle online en offline informatie voor een optimale selectie, implementatie en toepassing van software voor business intelligence, data analytics en dataoplossingen. De informatie betreft BI tools voor rapportage, visualisatie en dashboards, complexere BI oplossingen, data analytics, big data, databases, datawarehouses, data migratie, data security en andere thema’s op het gebied van data, data analytics en data management. Alle informatie is gericht op het succesvol laten verlopen van uw project, dat voldoet aan de verwachtingen en binnen planning en budget wordt gerealiseerd. De box streeft daarbij vier doelen na:

 • Het vinden van de best passende BI en/of dataoplossing.
 • Het nemen van de juiste beslissingen.
 • Het voorkomen van fouten.
 • Het optimaal aansturen van het project.

INFORMATIE OP MAAT

Voor het datagedreven maken van een organisatie met 500 medewerkers zijn hele andere dataoplossingen nodig dan voor een kleinere organisatie die een financieel dashboard zoekt. Daarom wordt de BI/DATA box zo goed mogelijk afgestemd op uw specifieke toepassing, processen en plannen met data. Informatie daarover geeft u online of telefonisch aan ons door en leiden wij af uit uw website. U bepaalt zelf hoeveel en welke informatie u wilt gebruiken.

NOODZAKELIJKE KENNIS

BI, data analytics en data management zijn ingewikkelde thema’s met veel verschillende oplossingen, waarvan lastig valt vast te stellen welke daarvan u nodig heeft. Om hierbij niet volledig afhankelijk te zijn van adviseurs of leveranciers heeft u zelf kennis nodig. Deze helpt u bij het nemen van goede beslissingen, het voorkomen van fouten en om externe specialisten te kunnen aansturen. De BI/DATA box biedt u die kennis in de vorm van online informatie, stappenplannen, checklists en door het ICT informatiecentrum samengestelde publicaties, waaronder:

 • Publicaties over BI software en BI softwareselectie
 • Publicaties over data, data analytics en data management.
 • Bestseller ‘Komt een CEO bij de IT-dokter’ (over waarom IT projecten mislukken).
 • Het Handboek Softwareselectie.
 • Publicaties over digitale transformatie of datagedreven werken.

U bepaalt zelf welke informatie u gebruikt. De BI/DATA box bevat dus nooit teveel informatie. De meeste informatie is digitaal, enkele boeken zijn fysiek beschikbaar en kunt u per post ontvangen.

INFORMATIE OVER BI EN DATA OPLOSSINGEN EN LEVERANCIERS

U ontvangt informatie over circa vier tot acht BI en dataoplossingen die aansluiten op uw toepassing en u een goed beeld geven van nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. U kunt deze oplossingen vergelijken en uw selectiecriteria verder aanscherpen. Hierdoor neemt u in een latere fase betere beslissingen. U ontvangt deze informatie van de aanbieders van deze oplossingen. Voor afstemming daarover kunnen deze specialisten u bellen of mailen. U weet dan zeker dat u de juiste informatie ontvangt.

Heeft u hier vragen over?
Bel ons gerust op 085 40 10 218. Wij geven u graag antwoord!