BI software | Overzicht business intelligence leveranciers – BIsystemen.nl

BI software overzicht

Een volledig overzicht van alle BI software (business intelligence software) en de aanbieders daarvan ziet u op deze pagina. Om op de website te komen van een business intelligence leverancier en meer informatie te vinden over een specifieke oplossing, kunt u klikken op de naam. In de BI box vindt u alle informatie die u nodig hebt om de BI software te selecteren dat voor uw organisatie het best passend is. Lees hier meer over de BI box en hoe u deze aanvraagt.

Welke BI software heeft u nodig?

 

A

Alinean

Custon
Alinean stelt uw marketing en sales afdeling in staat binnen slechts enkele uren een business case samen te stellen. Deze business cases beschrijven glashelder de opbrengst, de netto waarde, het breakeven point, de liquiditeit, het risico en de interne rente van de investeringen. Anders gezegd geven deze business cases alle antwoorden op vragen die uw klant of prospect graag van u wilt weten.

AnagoR4

Anago
De AnagoR4 oplossing heeft een ongekend gebruiksgemak. U kunt applicaties met geavanceerde rekenkunde met ongekende snelheid assembleren: in elkaar gezet met halffabrikaten, zonder programmeren of IT kennis. AnagoR4 is volledig webbased en ongekend flexibel. Naast made to measure solutions is via Business Solution Repositories een scala aan oplossingen direct beschikbaar en zonodig aan te passen.

B

Birst

E.Novation B.V.
Birst biedt een compleet BI platform op basis van het Cloud/SaaS principe. Dit levert aanzienlijke voordelen op ten aanzien van inrichting en beheer met als resultaat een aanzienlijke reducering van de kosten.

BI2

CSolutions
Afhankelijk van type onderneming en functie in de organisatie implementeren wij BI oplossingen. Deze variëren van reports tot analyse en dashboard. Voor Retail, Hypotheek en Verzuim hebben wij specifieke oplossingen. Naast deze oplossingen kennen wij procesanalyses voor: Sales, Purchase, Production, Finance, Inventory, Service en Project.

BOARD Management Intelligence Toolkit

CPMview Consulting B.V.
BOARD’s revolutionaire programmeervrije Toolkit benadering heeft al meer dan 1800 bedrijven wereldwijd in staat gesteld om corporate performance management te integreren binnen één platform. BOARD ondersteunt kern CPM processen zoals consolidatie, planning, budgettering, forecasting, monitoring, analyse en rapportage.

BrainCap Control

BrainCap BI Services
BrainCap Control is een gebruiksklare BI tool inclusief oplossingen voor planning, analyses en monitoring, speciaal ontwikkeld voor middelgrote organisatie die behoefte hebben aan een holistische benadering voor het sturen van de organisatie en het nemen van gefundeerde beslissingen.

C

Centennium BI framework

Centennium BI expertisehuis
Alle kennis, kunde en ervaring om te beantwoorden aan complexe vraagstukken op het gebied van business intelligence en datawarehousing. Het BI framework is een verzameling van onder andere tools, templates en applicatiecomponenten die de realisatie van een effectieve BI oplossing vele malen versnellen.

Commoda

MSR Consulting Group
Commoda is een webbased BI systeem waarin data die in organisaties routinematig verzameld wordt, omgezet wordt in informatie en kennis. Met Commoda haalt u dus meer kennis uit uw organisatie en kunt u deze kennis overal en te allen tijde inzien zolang u toegang heeft tot het internet.

CorVu

VisionBI
CorVu 5.0 is de grote sprong voorwaarts in prestatiemeting van bedrijven door koppeling van performance metrics, initiatieven, middelen en risico’s aan strategische doelstellingen. Beheersapplicatie CorVu 5 omvat de twee kritische technische componenten die voor deze baanbrekende stap benodigd zijn.

cubus EV Analytics en Kyubit Business Intelligence

BI-XPERTS
BI-XPERTS is specialist op het gebied van Business Intelligence, en aanbieder van verschillende oplossingen voor selfservice rapportage, analyse, planning en datavisualisatie. Voor interactieve dashboards en datavisualisatie bieden wij Kyubit BI aan. Voor ad-hoc analyse en rapportage bieden wij cubus EV Analytics aan. Deze producten bieden alles wat u verwacht van selfservice BI.

D

DataBeacon Open Client

Deputy It
DataBeacon is marktleider in de slimme clienttechnologie met de DataBeacon Open Client en Open Client Professional.

DataDetective

Sentient
DataDetective is een geavanceerde dataminingtool die sinds 1992 wordt toegepast binnen uiteenlopende organisaties, zoals de Politie, de Belastingdienst, de Telegraaf, en diverse financiële dienstverleners. De kracht van de tool zit enerzijds in de gebruikersvriendelijkheid en anderzijds in de unieke technieken voor zoeken, het ontdekken van regels, voorspellen en segmenteren.

Datawarehousing & Advanced Analytics

Intraworks Solutions BV
Intraworks helpt u meer én sneller inzicht te krijgen in uw business. Dat doen wij door data uit uw systemen te combineren en om te zetten in visuele en begrijpelijke informatie met geavanceerde Datawarehouse en Business Intelligence oplossingen. Wij ontwikkelen visuele dashboards en krachtige apps waarmee u veel sneller analyses maakt en haarscherp inzicht krijgt in uw bedrijf.

 

BI software project

BI project starten?
Lees deze adviezen!

 

Decision, Microsoft SQL Server voor de zorgsector

CPM4Care B.V.
Software voor organisaties in de zorgsector om meer grip te krijgen op Planning & Control. Een samenhangend pakket van softwareproducten op het gebied van BI en Management Informatie, Begroting en Balanced Scorecard. Centraal staat MS SQL Server als omgeving voor data staging, datawarehouse en OLAP, aangevuld met Infor Decision als rapportage & analyse instrument via het web en/of MS Excel.

De Infor Birst | Tableau | Snowflake BI specialisten

Avaap B.V.
Avaap’s Business Intelligence & Analytics team zet uw data om in bruikbare informatie en legt deze in handen van besluitvormers. Wij zorgen ervoor dat u datagedreven kunt werken en daarmee onderbouwde besluiten kunt nemen. We combineren onze expertise op het gebied van databeheer en technologie met inzicht in de bedrijfsomgeving en processen zodat u in- en overzicht krijgt en flexibiliteit.

The Diver Solution

Dimensional Insight Netherlands
Heeft u behoefte aan meer inzicht in uw bedrijfsprocessen en in uw financiële ratio’s? Wilt u uw performance management indicatoren in één dashboard kunnen zien? Met de Diver Solution is dit snel gerealiseerd! De Diver Solution biedt een scala aan mogelijkheden en draait op elk platform. Als u ons uw bedrijfsgegevens geeft, geven wij u binnen één week een demo die op uw situatie betrekking heeft!

E

Easy Datawarehouse Solutions

Easy Datawarehouse Solutions
Easy Datawarehouse is een krachtige tool om een datawarehouse mee te ontwerpen, in te richten, te bouwen en te onderhouden. Met Easy Datawarehouse kan een datawarehouse sneller, eenvoudiger en goedkoper ingericht worden dan met traditionele ETL oplossingen. Easy Datawarehouse maakt gebruik van een Oracle database.

F

 

G

Graphical Performance Series

Quartess SCS
GPS is Business Intelligence oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen die zich onderscheidt door Direct Access (geen datawarehouse) en korte implementatietijd als gevolg van voorgedefinieerde mappings met tal van ERP-systemen.

H

HIquality

Human Inference
Human Inference is marktleider op het gebied van datakwaliteitssoftware. Datakwaliteit is de fundering voor uw bedrijfsvoering. Het is een absolute voorwaarde voor het bereiken en vasthouden van een eenduidig klantbeeld, het voldoen aan compliancy regels en essentieel voor efficiënte zoekprocessen en betrouwbaardere fraudedetectie.

I

IBM Cognos TM1

Aexis Nederland
IBM Cognos TM1 is een zeer flexibele en krachtige geïntegreerde BI oplossing om essentiële bedrijfsprocessen zoals rapportage, analyse, budgettering, planning, forecasting en consolidatie zeer efficiënt en pragmatisch in te richten. IBM Cognos TM1 biedt u een real time omgeving, Excel en Web Interfaces, security per profiel en een optimale return. Kortom TM1 is snel, flexibel, veilig en efficiënt.

Iedere afdeling de juiste informatie

Qvada
Hoe mooi zou het zijn als iedere afdeling de juiste, op maat gesneden informatie krijgt? Dit lukt alleen als u een belangrijke tussenstap maakt: uw brondata voorbereiden voor gebruik door een analysetool. Een stap die leidt tot afdelingsspecifieke data, waarmee uw medewerkers zelf bruikbare analyses en rapportages kunnen maken. Wij noemen dit ook wel multi-reality…. ga naar de site voor meer…

Inergy Managed BI Services

Inergy
Inergy is uniek in Nederland met zijn BI as a Service concept, een combinatie van beheer, onderhoud, gebruikersondersteuning en hosting. Met deze kosteneffectieve Managed BI Service bent u verzekerd van continuïteit, hoge beschikbaarheid, snelheid en professionele ondersteuning. U kunt zich blijven richten op de kernactiviteiten van uw bedrijf en een optimaal rendement halen uit uw BI toepassing.

 

BI software

Ontdek BI software
Maak kennis met mogelijkheden en oplossingen

 

Informer

Entrinsik
Haal meer waarde uit uw data met hulp van Entrinsik Informer. De software is eenvoudig aan te sluiten op één of meerdere databases en geeft gebruikers het overzicht dat nodig is om de juiste beslissingen te maken. Rapportages en dashboards zijn eenvoudig aanpasbaar door gebruikers zodat ze minder afhankelijk zijn van een ICT afdeling.

iqbs

iqbs Solutions B.V.
Met het product iqbs biedt iqbs Solutions u het gereedschap om op een eenduidige manier de data uit uw systemen te analyseren. Om de investering voor u zo laag mogelijk te maken en het gebruiksgemak voor u zo hoog mogelijk te laten zijn maken wij bij ontwikkelen van iqbs alleen gebruik van reeds bestaande Microsoft producten binnen uw bedrijf.

K

Knowliah

Knowliah
Knowliah heeft een modulair software platform ontwikkeld om alle ongestructureerde informatie en kennis binnen uw onderneming te beveiligen, beheren en te hergebruiken. Gartner heeft ons hiervoor onlangs vernoemd als zijnde een vendor to watch in deze materie.

L

Logic4 Commerce Suite

Logic4 bedrijfssoftware & e-commerce
Een alles-in-één systeem voor webshop, backoffice en business intelligence. Volledig geïntegreerde functies voor artikelinformatie (PIM), klantbeheer (CRM), kassa, orderverwerking (OMS), voorraadbeheer (WMS), orderpicking, digitale facturatie, boekhouding, managementinformatie (BI), B2B/B2C en meer. Gespecialiseerd in groothandel en detailhandel.

Logistiek Dashboard

Yellowstar Solutions B.V.
We leveren een dashboard waar u al uw relevante management informatie kunt tonen. U kunt het dashboard eenvoudig koppelen aan de diverse applicaties die bij u in huis draaien (TMS,WMS, ERP, Finance, Fleet Management etc.). Het Dashboard ligt als een paraplu over al uw systemen. Hier wordt de informatie gecombineerd tot een geïntegreerd overzicht.

M

MarketingTracker

Scanmar
MarketingTracker is een BI oplossing voor Marketing en Sales. Een van de weinige systemen waarin sales- en marketinggegevens uit bedrijfssystemen (zoals SAP, Oracle) moeiteloos met externe marktinformatie geïntegreeerd kan worden (zoals Nielsen, IRI, GfK of marktonderzoekdata). Van standaard rapportages tot ad-hoc analyses, briefing books en marketing dashboards.

Microsoft Power BI

DIN Solutions
Met Microsoft Power BI geeft u beslissers op elk niveau binnen uw organisatie een krachtig hulpmiddel om data om te zetten in visuele rapportages. De visualisaties in Power BI helpen om afwijkingen en trends te ontdekken en zorgen voor overzicht waardoor medewerkers de juiste beslissingen kunnen nemen. Met de door ons ontwikkelde Power BI Acceleration Kit heeft u al binnen één dag een werkende Power BI omgeving en uw eerste interactieve dashboards operationeel.

MicroStrategy 10

MicroStrategy
MicroStrategy is één van de marktleiders op het gebied van Business Intelligence met duizenden klanten wereldwijd. Zowel kleine als grote organisaties gebruiken onze software om o.a. data analyse en data mining te doen of het bouwen van management rapportages en dashboards. Waar liggen de kansen voor uw bedrijf? Waarborg de toekomst van uw organisatie.

O

Oculus Business Intelligence

Pantheon Automatisering
Met onze Business Intelligence-oplossing (BI) legt u gegevens centraal vast. U raadpleegt de data daardoor snel en makkelijk. U haalt op elk gewenst moment, elke plaats en op elk niveau de gewenste informatie eruit. U krijgt meer inzicht in uw bedrijfsgegevens. U beslist met zekerheid. Als BI-tool gebruiken wij QlikView: de complete software suite voor analyses, dashboards en rapportages.

Oracle Business Intelligence Enterprise Edition

UNIT4 Business Intelligence Solutions
Oracle Business Intelligence Enterprise Edition is een zeer krachtig webbased end to end Enterprise Performance Management Systeem. De informatie kan zowel uit financiële en operationele BI omgevingen (Datawarehouses) komen als ook uit uw transactiesystemen, geïntegreerd! Verder sluit de omgeving zeer goed aan in bestaande omgevingen, zowel in Oracle als NIET Oracle omgevingen.

Orange Insights

Orange Insights
Wij maken BI toegankelijk voor iedere organisatie. Start laagdrempelig met een van onze standaard Power BI dashboards of maak samen met ons de reis naar een data gedreven organisatie.

P

PowerBI

Ensior
Ensior geeft uw organisatie grip op processen door u tijdig over de juiste informatie te laten beschikken. Met onze expertise en BI oplossingen bent u sneller en beter in staat onderbouwde beslissingen te nemen. Dit ziet u terug in uw resultaten. Ensior staat voor een objectieve en pragmatische aanpak. De branchekennis van onze BI-professionals zet u op voorsprong.

 

BI software project

BI project starten?
Lees deze adviezen!

 

Process Controller

Beflex-it
Process Controller is een applicatie die alle aanwezige data in een bedrijf met betrekking tot de bijbehorende processen samenbundelt, rangschikt en door middel van grafieken, dashboards en lijsten visualiseert.

Promis

Promis
Promis is een flexibele (cloud)totaaloplossing waarin o.a. CRM, HRM, ERP & MIS zodanig zijn geïntegreerd, zodat het vergaren en analyseren van informatie eenvoudig te bewerkstelligen is. Binnen Promis worden deze gegevens omgezet in informatie welke onze klanten belangrijke kennis bezorgt en men over beslissingsondersteunende informatie
beschikt. Dit is Business Intelligence in optima forma.

Q

Qics Basic Datawarehouse

Qics Software
Een standaard data warehouse-model is wat Qics als oplossing kan leveren. Informatie over voorraad en levertijden gekoppeld aan de verkoop forecast? Management informatie over het historische verloop van de planning in combinatie met uw financiële administratie? De Qics Basic Dataware house geeft u inzicht in uw organisatie. Kijk op onze website voor meer informatie.

QlikView

Qlikview
Dé Business intelligence oplossing voor alle soorten organisaties.

QuickStart voor SAP R/3 en Siebel

Teradata software
We helpen ’s werelds grootste merken de meeste waarde uit hun data te halen.

R

Retail Dashboard in QlikView

BZTRS Agency
Met het Retail Dashboard in QlikView heb je alle belangrijke KPI’s in één overzicht. Het complete dashboard is interactief. Dit wil zeggen dat je kunt doorklikken op alle cijfers op het dashboard totdat je antwoord hebt gekregen op je business vraag. Je kunt zelfs doorklikken tot op bon(regel) niveau. De tijd van rapportages die meer vragen oproepen dan antwoorden opleveren is voorbij.

S

SAP Business Intelligence

SAP Nederland
Met SAP Business Intelligence kunt u verschillende bedrijfsgegevens van uiteenlopende bronnen identificeren, integreren en analyseren. Zo kunt u weloverwogen beslissingen nemen, de juiste acties ondernemen en uw werkzaamheden optimaliseren. SAP BI helpt u bij het implementeren van strategieën voor lange termijn successen. U profiteert van de lage TCO en een snel resultaat van uw investering.

SAS®9 Enterprise Intelligence Platform

SAS Institute
SAS biedt u een beproefde technologische basis. U beschikt over valide, betrouwbare, diepgaande informatie in een gebruiksvriendelijk formaat. We bieden oplossingen voor datamanagement, business intelligence en analytische toepassingen, geïntegreerd met een open en eenvoudig uit te breiden architectuur.

Solvisoft Business Intelligence

Solvisoft
Met Solvisoft Business Intelligence haalt u er wél alles uit wat er in zit: waardevolle informatie die u helpt uw bedrijf doeltreffend te managen en de resultaten te verbeteren.

STRATandGO™

PROCOS Benelux B.V.
STRATandGO™ is de eerste volledig geïntegreerde management oplossing die een systematische aanpak biedt voor het koppelen van individuele onderdelen van een management systeem met elke andere omgeving die u bepaalt. Zo zal deze systematische oplossing individuele risico‘s / kansen koppelen aan de strategische doelen.

T

Tableau Business Intelligence

Quartess
Quartess focust op de MKB maakindustrie. Wij helpen onze klanten beter te presteren met erkende producten (ERP, CRM, EAM & BI) van top leveranciers. De combinatie van onze kennis van uw branche en deze producten, maakt ons een waardevolle partner voor uw project.

Talend

Smile
Talend, the Open Source Integration Software Company, provides open source middleware solutions that enable organizations to gain more value from their applications, systems and databases.

 

BI software

Ontdek BI software
Maak kennis met mogelijkheden
en oplossingen

 

Targit BI Suite

Targit Benelux
De Targit BI Suite is met ruim 200.000 gebruikers wereldwijd (verdeeld over circa 3.000 klanten) de meest gebruikte BI-applicatie op het Microsoft SQL Server 2000/2005/2008 platform en onderscheidt zich van haar concurrenten door extreme gebruiksvriendelijkheid. Met Targit BI maakt u dashboards, rapporten en analyses in minder clicks dan met welke andere BI tool ook.

TimeXtender

Thysia Information Management
De gegevens die verspreid zijn over diverse databases, financiële en operationele systemen worden centraal toegankelijk en beschikbaar voor analyse en rapportage. TimeXtender is flexibel, open en volledig gebaseerd op standaard Microsoft SQL Server technologie. Voor analyse en dashboard mogelijkheden kunt u zelf een keuze maken tussen Excel, SharePoint of andere tools.

Toucan Toco

Toucan Toco
Toucan Toco geeft uw organisatie grip op processen door u tijdig over de juiste informatie te laten beschikken. Door het gebruiksvriendelijke systeem, is iedereen in de organisatie in staat om sneller en betere onderbouwde beslissingen te nemen. Dit ziet u terug in uw resultaten. Centraliseer jouw data en communiceer dit op de visueelste manier.

V

VisionBI

VisionBI B.V.
Wij maken voor onze klanten informatiesystemen en dashboards. Wij adviseren, leveren en implementeren. Een goed dashboard is het instrument om de kracht van informatie te ontdekken en te gebruiken.

W

Webdashboard

In Summa
Het In Summa Webdashboard biedt een compact overzicht van de relevante informatiegebieden voor het managementteam. Hiermee wordt snel inzicht verkregen in belangrijke ontwikkelingen en worden knelpunten automatisch gesignaleerd. In een helder schematisch overzicht ziet u uw belangrijkste kritische stuurindicatoren.

X

Xantion

Xantion
Volledige ICT-ontzorging De ICT-voorziening is ook voor u cruciaal. Het beheer ervan kunt u volledig en eenvoudig aan Xantion uitbesteden en dat voor € 1,95 per dag per werkplek, inclusief servers, netwerken en alle vragen van gebruikers.

XSARUS BI for E-commerce

XSARUS E-development & Consulting
In de turbulente wereld van e-commerce veranderen uw businessvragen van dag tot dag. Als ervaren e-commerce partner helpen wij u niet alleen met het beantwoorden van deze vragen, maar ook bij het vinden van de juiste balans tussen de vragen, de antwoorden en de acties die eruit volgen. We denken met u mee en leveren. XSARUS Business Intelligence for E-commerce, o.b.v. MS Power BI.

XLReporting

SFM B.V.
XLReporting is flexibele en krachtige rapportage software voor bedrijven van elke type of omvang. Het biedt een ideale oplossing voor financiële rapportage, groepsconsolidatie, budgettering en planning, en omzet- en kostenanalyses.

Y

YellowFIN

DIKW
100% webbased Rapportage, Analyse en Dashboarding Tool.


Lees ook dit over BI software
Alles over BI software selectie (BI box)
Voorkom deze fouten bij BI software selecteren (whitepaper)
Waarom IT projecten mislukken (gratis e-boek)